Zdrowa sałatka z pieczonych batatów, awokado i rukoli
Po ferworze świątecznych przygotowań, zakupów i mycia okien, nie mam najmniejszej ochoty siedzieć pół dnia w kuchni. Jeść jednak trzeba, bo jak pominiemy parę posiłków czeka nas wilczy głód wieczorem. Znam to doskonale. Dlatego w takim czasie szukam łatwych i szybkich rozwiązań kulinarnych. Z pomocą przychodzą mi fit sałatki, które są szybkie w przygotowaniu, a dodatkowo są wspaniałym paliwem dla mojego organizmu. Awokado, bataty i orzechy pini są bardzo zdrowe i fajnie razem smakują. Do tego rukola i pyszny sos musztardowo – miodowy. Niebo w gębie!
Bataty są lekkim i odżywczym warzywem, a do tego są bogate w betakarorten, silny antyoksydant. O cudownych właściwościach awokado pisałam przy okazji przepisu na chrupiące grzanki z guacamole i wędzonym łososiem. Dajcie znać czy smakowała? Ja właśnie nakładam kolejną porcję na talerz!
Zdrowa sałatka z pieczonych batatów, awokado i rukoli
Zdrowa sałatka z pieczonych batatów, awokado i rukoli
Zdrowa sałatka z pieczonych batatów, awokado i rukoli
Przepis zaczerpnięty z Kwestia Smaku