Tarta z karmelizowaną cebulą, boczkiem i serem pleśniowym
Przepis na tartę z karmelizowaną cebulą, boczkiem i serem pleśniowym znalazłam w polskim wydaniu “In Style”. Przygotowałam go i zwariowałam z zachwytu. Słono – słodka tarta została okrzyknięta sensacją, podczas wieczornej domówki. Goście zjedli ją tak szybko, że nabrałam ochoty na więcej kulinarnych eksperymentów. Bo połączenie karmelizowanej cebuli z chrupiącym boczkiem i serem pleśniowym wykorzystałam po raz pierwszy.
Okazało się, że przepis pochodził z polskiej książki kucharskiej. Autorkami są młode kobiety: Karolina Kosowicz i Magdalena Rajchelt, które są blogerkami. Tworzą bloga kaszamanna.com, na którym znajdziecie pełno przepisów na dania, które są nie tylko pyszne, ale i proste. Ja dziś chciałabym namówić Was na wykonanie przepisu na tartę, którą znajdziecie i na blogu i w książce.
Tarta z karmelizowaną cebulą, boczkiem i serem pleśniowym
Tarta z karmelizowaną cebulą, boczkiem i serem pleśniowym
Tarta z karmelizowaną cebulą, boczkiem i serem pleśniowym
Tarta z karmelizowaną cebulą, boczkiem i serem pleśniowym