Pikantne leczo z kiełbaską chorizo i kukurydzą to przepis, który zawsze ratuje mi skórę. Ja nie wiem co przygotować, albo mam mało czasu by zrobić danie przygotowuje zazwyczaj jakiś jednogarnkowy przepis z dużą ilością warzyw.
Gdy poszukasz w sieci przepisu na leczo, uwierz mi znajdziesz tysiące wariacji na to pyszne danie. Ta węgierska potrawa to przede wszystkim połączenie pomidorów, świeżej papryki i cebuli. Możemy śmiało stwierdzić, że to bardzo zdrowe i rozgrzewające danie, to nasz odpowiednik prowansalskiego ratatouille. Jak ktoś lubi mięso, powinien spróbować lecza z dobrej jakości kiełbasą.
To zależy tylko od Ciebie. Ja odkąd znalazłam przepis na leczo z chorizo i kukurydzą, robię tylko takie. To jest zdecydowanie hit w mojej kuchni. Jest pikantne, rozgrzewające i bardzo aromatyczne. A co najważniejsze sycące! Możesz go zrobić więcej i spokojnie zjeść na drugi dzień.
Moja mama robi bardzo kremowe leczo z dużą ilością cukinii i kolorowej papryki. Jej leczo jest bardziej łagodne i słodkie niż pikantne. Jak byłam na poście dr Dąbrowskiej jadłam tylko takie leczo. Bez zbędnych przypraw, tylko sól i pieprz. No i oczywiście bez mąki. To było moje ulubione dane jak byłam na diecie Dąbrowskiej. Jadłam go strasznie dużo. Oczywiście na poście leczo to tylko papryka, cebula i cukinia, ale teraz kombinuje z tym przepisem jak się tylko da.