Grzanki z gruszką, z serem pleśniowym i orzechami
Dziś mam dla Was pyszne przepis na ciekawą przekąskę. Ostatnio często robię bagietki na ciepło z różnymi dodatkami. Czasem jest to serek z wędzonym łososiem, a czasem jakaś słodka wariacja. Ten przepis z gruszką i serem pleśniowym wyjątkowo mi posmakował. Polecam przyrządzić je na wystawnej domówce.
Składniki
· bagietka
· ser z niebieską pleśnią lub ser camembert
· garść orzechów włoskich
· 1 łyżka miodu
· 1/2 gruszki
· rukola
Przygotowanie jest dziecinnie proste. Grillujemy bagietkę na patelni grillowej bądź w piekarniku. Orzechy należy przyprażyć na suchej patelni i polać miodem. Gruszkę pokroić w 1 cm plastry i zgrillować na patelni grillowej, ewentualnie w piekarniku. Na bagietce ułożyć ser, plastry gruszki, rukolę i orzechy z miodem.
Smacznego!
Grzanki z gruszką, z serem pleśniowym i orzechami
Grzanki z gruszką, z serem pleśniowym i orzechami
Grzanki z gruszką, z serem pleśniowym i orzechami
Do przepisu wykorzystałam wyjątkowo dobry miód z Gospodarstwa pasiecznego “Złoty Ul”
Grzanki z gruszką, z serem pleśniowym i orzechami
Grzanki z gruszką, z serem pleśniowym i orzechami